Kirjaudu   Sivukartta   Etsi    

Elämän virta

 

Enon kunta liitettiin Joensuuhun vuonna 2009 ja sen seurauksena myös Enon kirjastosta tuli Joensuun kaupunginkirjaston sivukirjasto.  Enon kirjaston väki halusi nostaa profiilia ja kertoa näkyvästi, että kirjasto elää ja voi hyvin. Liitokset eivät ole vaikuttaneet kirjaston toimintaan ja entistä aktiivisemmin on haluttu rikastuttaa enolaisten elämää.

Enon kirjaston väki oli kiinnostunut yhteisöllisyyden lisäämisestä, sillä vuorotyötä tekevät virkailijat tapasivat toisiaan vain harvakseltaan. Ideana oli sellaisen esityksen tekeminen, joka liittyisi kotiseutuun ja  jossa olisi sekä lasuntaa että musiikkia. Ohjaajat Anu-Riikka Vilhunen ja Mikko Lauronen johdattelivat kirjaston henkilökunnan etsimään sekä valmiita tekstejä että laatimaan omia runoja.

Vähitellen ideaksi kehittyi JOKI ja sen innoittamat tarinat; voihan jokea verrata ihmisen elämään alkulähteineen, koskineen ja suvanto-osuuksineen. Pielisjoki on kaikille enolaisille tuttu ja sen vuoksi jokeen liittyvän ohjelman arveltiin kiinnostavan myös palvelutalo Kotirannan asukkaita.

Lopputulos oli lämminhenkinen kavalkadi runoja ja musiikkia. Vahvistusta haetiin talon ulkopuolelta ja saatiinkin harmonikkataiteilija Pentti Karjalainen säestämään lauluja. Palvelutalo Kotirannan asukkaat ja henkilökunta saivat nauttia juuri heitä varten valmistetusta ohjelmasta ja kirjaston väki totesi olevansa myös aikamoisia esiintyjiä. Kannatti osallistua!

 

Info


Työyhteisö
Enon sivukirjasto, kirjaston henkilökunta

Tavoite
Ilahdutetaan palvelutalo Kotirannan asukkaita!

Toteutusajankohta
2010

 

Taiteilija

 

Anu-Riikka Vilhunen,

teatteri-ilmaisun ohjaaja

 

Mikko Lauronen,

teatteri-ilmaisun ohjaaja


Kuvagalleria