Kirjaudu   Sivukartta   Etsi    

Kukkulan heimo

Kirjastossa työskentelevät ovat säntillisiä, ahkeria, hiljaisia – eivät pidä melua itsestään vaan haluavat auttaa muita kirjojen ihmeelliseen maailmaan. Tämä stereotypia meillä taitaa usein olla ”kirjaston tädeistä”, joiden haastavin tekninen väline on pöydällä nököttävä nitoja.  Entäpä jos reippaasti halutaankin käydä paperin kimppuun rakkauden lisäksi raivolla?

Kirjastonjohtaja Rebekka Pilppulan mukaan koko prosessi oli riemullista: ensin saatiin esittää vapaasti ideoita, joista yhdessä valittiin sopivin vaihtoehto. Mitä jos laitettaisiin sahat soimaan ja maalipensselit heilumaan! ”Kirjaston tädit” päättivät rohkeasti kokeilla jotakin uutta ja ryhtyivät kuvataiteilija Antti Raatikaisen johdolla suunnittelemaan paperimassaveistosta.  Hiljaisuuteen tottuneet työntekijät saivat olla meluisia ja  ”sahata sydämensä kyllyydestä”.

Yhdessä tekemisen kautta opittiin tuntemaan työtovereista uusia puolia ja koko porukalla oli mieletön tekemisen meininki.  Lopputulos Kukkulan heimo –veistos sai kunniapaikan Joensuun pääkirjastolla, jossa se tervehtii kirjaston käyttäjiä.

  


     

Info

 

Työyhteisö
Joensuun pääkirjasto,
hallinto-osasto ja esimiehet

Tavoite
Paperimassaveistos ”Kukkulan heimo” julkisiin tiloihin, uusien työmenetelmien kokeilu.

Toteutusajankohta
2012

 

Taiteilija

Antti H. Raatikainen_1 

Antti Raatikainen, kuvataiteilija

Kuvagalleria