Kirjaudu   Sivukartta   Etsi    

Luonnonystävät

Pohjois-Karjalan museon henkilökunnalla on museoalan asiantuntemusta ja osaamista, jonka avulla on rakennettu ainutlaatuisia sekä pysyviä että vaihtuvia näyttelyjä maakunnassa. Ensimmäisessä tapaamisessa työntekijät kertoivat haluavansa tehdä jotain muuta kuin mitä he normaalisti työssään puurtavat.

 - Ei ainakaan näyttelyä! Tämä kommentti sai kannatusta ja niinpä päädyttiin miettimään muita vaihtoehtoja. Kestävän kehityksen ja luonnonsuojelun teema nousi vahvasti esille ja enemmistö oli innostunut luontoon lähtemisestä. Sisätiloissa ollaan muutoinkin, joten eikun suunnittelemaan talven ja lumen hyödyntämistä!

Taiteilija Miia Rosenius ehdotti lumiveistosten tekemistä ja niiden kuvaamista postikortteja varten. Näin saataisiin levitetyksi luonnonsuojelun sanomaa laajemmalle yleisölle. Työ eteni pienoismallien suunnittelusta varsinaisiin lumiveistoksiin, jotka pystytettiin Utran Uittotuvan läheisyyteen. Veistokset kuvattiin ja jokainen sai laatia niihin tärkeäksi kokemansa viestin. Päätöstilaisuudessa korttien tekijät saivat jokainen pinon kortteja edelleen lähetettäväksi.

 Kortteja

 

 

 

   

 

Info

 

Työyhteisö
Pohjois-Karjalan museo,
museon hallinto ja työntekijät 

Tavoite
Tehdään luonnonsuojeluun
liittyvää taidetta.

Toteutusajankohta
2012

 

Taiteilija

Miia Rosenius_1

Miia Rosenius, kuvataiteilija

Kuvagalleria