Kirjaudu   Sivukartta   Etsi    

Project X

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hauska vitsi, jos tehdään! Näin mietti toimitusjohtaja Jussi Hurskainen taiteilijan mukaan tuloa työyhteisöön. Video olisi mukava näyttää niin omille työntekijöille kuin sidosryhmillekin. Siispä tuumasta toimeen.

Ideoita satoi roppakaupalla; tehtäisiinkö Lumikki ja seitsemän kääpiötä, tulevaisuuden versio henkilökunnasta ja yrityksestä, irlantilainen tanssi vai Saturday Night Fever scifinä?

Prosessiin oli lähdössä mukaan kahdeksan henkilöä ja osaamista vaikka minkä verran. Yksi osaa tanssia, toinen soittaa, kolmas tehnyt ”leffahommia”, neljäs toiminut jumppaohjaajana, viides kirjoittanut fiktiota ja kaikilla muillakin jotain ihan omaa osaamista. Lopulta päädyttiin scifi-filmiin, jossa olisi avaruusseikkailu hyviksineen ja pahiksineen. Julkistamisajankohdaksi muodostui kuin itsestään kuuden viikon päässä häämöttävä pikkujoulu. Pieni kiire siivitti tekemistä!

Seuraavaksi oli vuorossa sellaisten taiteilijoiden löytäminen, jotka pystyisivät kehittelemään tarinaa yhdessä yrityksen omien työntekijöiden kanssa. Tarvittiin teatteri- ja elokuva-alan osaamista. Teatteriohjaaja Maria Sarkkinen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja Sami Jumppanen innostuivat projektista ja työ pyörähti käyntiin. Kaksi yrityksen työntekijää teki pikavauhtia käsikirjoituksen ja saman tien alettiin kerätä tarvittavaa rekvisiittaa. Itse kunkin kotoa löytyi sopivaa tavaraa ja lisäksi hyödynnettiin toimiston kalusteita. Lavasteisiin ja vaatetukseen ei uponnut paljonkaan rahaa, sillä itse tekeminen oli valttia tässäkin asiassa: folio kelpasi hyvin avaruusasusteiden materiaaliksi. Varsinaiset kuvaukset hoituivat kahdessa viikossa.

Tämä osio oli innostavin kaikista; vettä valui silmistä, niin hauskaa oli. Editoinnin hoiti kaksi henkilöä ja ”Project X” sai ensi-iltansa sovittuna aikana yrityksen pikkujoulussa. Toimitusjohtajalla oli kuumat paikat ennen esitystä – mitä jos porukka ei otakaan elokuvaa omakseen?

 - Lopputulos oli kaikkien mieleen ja vahvisti sekä luottamusta että yhteishenkeä yrityksen eri yksiköiden välillä.  Olimme juuri hankkineet fuusion kautta uuden yksikön ja pidin tärkeänä sitä, että uudet ihmiset tuntisivat olevansa mukana ”meidän yrityksessä”. Työntekijät ovat jo kyselleet uuden elokuvan tekemisen mahdollisuutta -  kokemus oli perin kannustava ja juuri meidän työyhteisöllemme sopiva.  

Me olemme Arcusys – tämä on pelin henki! Näin miettii toimitusjohtaja Jussi Hurskainen, jonka luotsaama yritys vuonna 2013 pääsi yleisen sarjan 11. sijalle ”Suomen Parhaat työpaikat” –kilpailussa.

Info

 

Työyhteisö
Arcusys, Joensuu

Tavoite
Tiivistetään yhteistyötä tekemällä lyhytelokuva omalle työyhteisölle

Toteutusajankohta
2012

 

Taiteilija

Maria Sarkkinen, teatteriohjaaja

Sami Jumppanen,  ohjaaja

Kuvagalleria
arcusys, ohjaaja Sami Jumppanen0063.JPG